In de buurt

Het erf ligt tussen Lunteren en Ede in de Doesburger Eng: een cultuurhistorisch landschap waar heide langzaam plaatsmaakte voor kleinschalig boeren. Het wordt gekenmerkt door zandwegen en bolvormige akkers die nog altijd volop aanwezig zijn.

In de bosrand ligt een rustig afgesloten gebied waar Moeflons zijn uitgezet: altijd weer spannend of we ze zullen zien en een perfecte picknick plek.

Op fietsafstand (3 km) vind je in zowel Lunteren als Ede een divers winkel- en horeca-aanbod. Landwinkel ’t Doesburger Erf met allerlei lokale producten is op loopafstand.

Ook paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen met ruiterpaden, menroutes en een manage. En voor de tuinliefhebbers ligt de landelijk befaamde biologische kwekerij de Hessehof om de hoek.

Hier onder vind je een verdere indruk van wat er in de buurt is. In de BenB ligt een uitgebreide map voor je klaar liggen.

Wandelen

De Eco BenB ligt aan het Doesburgermolen(klompen)pad. Ook kun je direct prachtige wandelingen maken in het Edese- of Lunterse Buurtbos. Afstandswandelaars lopen zo naar het Wekeromse Zand of de Ginkelse Heide.

Zwemmen en Sauna (2,5 km)

In de zomer vinden we het heerlijk in Bosbad Lunteren of rijden we naar de Wageningse uiterwaarden. De Peppel in Ede heeft een uniek natuurgezuiverd buitenbad. En het bekende Spa Veluwe is hier om de hoek.

Horeca (4 km)

Het Smaakpark, STALL, Jorisbrood, PIZZA & Pizza, Family Vibe, IMA en Espressobar Lucca in Ede zijn onze absolute favorieten. In de buurt vind je Klein Zwitserland en Pannekoekenhuis Kernhem. In Lunteren o.a. het gezellige Wormshoef en het Uilenbos met Natuurspeeltuin.

Fietsen en Mountainbiken

Het erf ligt aan een uitgebreid netwerkt van fietsknooppunten. Via de Ginkelse Heide of het Wekeromse Zand kan je ook prachtig fietsen langs bijvoorbeeld Theeschenkerij de Mossel of een van de schaapskooien. Vorig jaar zijn er verschillende mountainbikeroutes aangelegd, ook één speciaal voor kinderen.

Kazerneterreinen met Het Smaakpark en Jorisbrood (5 km)

De Kazerneterreinen ademen historie en zijn volop in ontwikkeling. Wij zijn absolute fans van het biologische Jorisbrood. Het Smaakpark experimenteert met onder andere fermenteren en er is een eetbare tuin in ontwikkeling. Daarnaast worden er bij de Stingerbol bijzondere evenementen georganiseerd.

Doesburger Molen met Rustpunt en speeltuin In Goede Aarde (750 m)

Op zaterdagen is de Doesburger Molen open voor publiek. Met de trap naar boven is een ware beleving. Voor de allerkleinsten is er dagelijks een speeltuin open waar ook ijsjes en een kopje koffie gekocht kunnen worden. Ook is er een pluktuin met bloemen.

Hoge Veluwe met het Kröller Müller Museum (11 km)

Het is een prachtige fietstocht naar Otterlo. Nationaal Park De Hoge Veluwe is het grootste laaglandnatuurterrein in Noordwest-Europa. De beeldentuin van het Kröller Müller is sensationeel en binnen hangen absolute topstukken waaronder een grote collectie Van Gogh’s.

De Koepel, Het Luntersch Buurtbosch (1 km) en Het Middelpunt van Nederland

Vanaf het erf is het een mooie wandeling of korte fietstocht naar De Koepeltoren. Bovenin heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Er is ook een klein terras met bediening. In de zomermaanden is er regelmatig een cultureel programma. En je bent al op de helft naar het Middelpunt van Nederland.

Landgoed Kernhem met pannekoekenhuis en zorgboerderij (2km)

De legende van het Witte Wief speelt zich af op Landgoed Kernhem. In Huis Kernhem zijn regelmatig exposities, concerten en lezingen.
Zorgboerderij Makandra is ma-za vanaf 10u open en je kan er lokale en biologische producten kopen.